maanantai 6. huhtikuuta 2015

Pitsivartiset villikset

Ostin jo varmaan vuosi sitten alekorista ihanaa lappapuuron väristä Novitan Jussi-lankaa odottamaan inspiraatiota. Lanka oli mukavan vivahteikkaan väristä, sillä vaalean punan seasta erottuu hahtuvina valkeaa ja tummaa punaista. Päätin sitten tehdä pitsivartiset sukat langasta, sillä pitsi saa mukavasti lisää ulottuvuutta langan eloisasta väristä. Neulottavuutta ja pinnan tasaisuutta hieman häiritsivät langan vaihteleva vahvuus. Onneksi lopputulos ei kuitenkaan ole kovin möykkyisen näköinen.
Malli on ensimmäinen malli, jolla aikoinaan pitsineuleita harjoittelin tekemään ja sen helppo kuvio rytmittyy yksinkertaisuudestaan huolimatta kauniiksi pintarakenteeksi. Vaikka vartta syntyy hetkessä pitkästi kipeäksi äityneet ranteet ja peukalot ovat pakottaneet hautaamaan kutimet koppaan lähes kuukaudeksi. Todennäköisesti saan maksaa jälleen kipeytyneillä käpälillä näiden sukkien valmiiksi tekemisen, mutta väliäkö tuolla, kun lopputuote hivelee silmää ja ylentää mieltä. 

Alunperin valitsin langan omia sukkiani varten, mutta nyt ei ole yhtään vaaleanpunainen tunnelma ja kausi menossa, joten taidan laittaa sukat lahjalaatikkoon odottamaan sopivaa tilaisuutta tulla lahjoitetuksi jollekulle viluvarpaalle. Mallin löysin aikanaan Novitan lehdestä ja olen tehnyt samasta mallista aiemmin sukat karmiininpunaisena sekä turkoosina. Turkoosi on toiminut tähän mennessä kokeilemistani väreistä mielestäni kaikkein parhaiten ja sukat ovat olleet raikkaat kuin veden liplatus.

Lanka: Novita Jussi (Turkooseissa Novita 7 veljestä)
Puikot: KnitPro 3,5
Ohje: Novita Talvi 2009 lehti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti