sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Tytön pitsineulemekko

Kahden kuukauden savotta on viimein ohi ja tyttären kevätjuhlamekko on valmis. Inspiraatio työhön tuli Prisman lankahyllyllä. Voiko noin herkullisen väristä lankaa jättää hyllyyn tekemättä siitä ilmavaa ja pehmoista kesämekkoa lapselle? No ei!

Tunikan tekeminen oli helppoa ja pitsineule syntyi nopeasti Novitan Puro Batik - langasta. Suurin työ mahtoi olla lankojen päättelyssä ja saumojen yhdistämisessä ja täydellisyyden tavoittelijalle jäikin hieman moitittavaa viimeistelyn kädenjäljestä. Sen verran väljää neuletta, joskin tosi tasaista ja kaunista, tuli 4,5mm puikoilla minun käsialallani, että saumat tahtoivat jäädä vähän rumaksi niitä yhteen ommellessa, mutta lapsukaisen mielestä mekko oli täydellinen. En siis vaivautunut tekelettä enää kappaleisiin purkamaan.

Ohjeen bongasin Novitan kesä 2010 lehdestä. En ole tätä ennen tehnyt suurempia töitä, kuin parit hihattimet, vauvan boleron ja lasten villatakin, joten aloittaminen vähän jännitti, mutta olen kyllä tyytyväinen lopputulokseen, minkä kohtuullisen kokemattomana neulojana, ainakin vaatteita ajatellen, sain aikaan. Kyllähän multa sukat jos toisetkin taipuu, mutta tämä onkin jotain uutta repertoaariin! Mekko on kuin karkki!

Lanka: Novita Puro Batik
Puikot: 4,5mm suorat, 4,0mm 40cm pyöröpuikko
Ohje: Novita kesä 2010

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti